Šaber: Francuska nema crvenih linija u dijalogu

Francuski ambasador u Prištini Didije Šaber izjavio je da vlada Francuske nema crvenih linija po pitanju konačnog sporazuma u dijalogu Beogad i Prištine.

On je u intervjuu za “KTV” izjavio da je do Beograda i Prištine da odluče kako će konačni sporazum izgledati.

“To je do vas, ali je naša odgovornost da osiguramo da sporazum ispuni sve bezbednosne i uslove stabilnosti”, rekao je Šaber, navodi se u Unmikovom dnevnom pregledu prištinske štampe.

On je dodao, kako se navodi, da bi konačni sporazum trebalo da bude “pravno obavezujući” i da vodi ka “međusobnom priznanju Kosova i Srbije”.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."