Duhovna akademija uoči gradske slave

U organizaciji crkvenog hora „Nušić“, a pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, u Mitrovačkom dvoru je održana duhovna akademija „“Srećan ti Mitrovdan grade“

Uz molitvu Oče naš i blagoslov protojereja Stavrofora Milije Arsovića otpočela je duhovna akademija pod nazivom Srećan ti Mitrovdan grade.

Crkveni hor “Nušić” i Privremni organ opštine Kosovska Mitrovica godinama neguju tradiciju da za gradsku slavu svojim sugradjanima prirede duhovno veče.

“U predvečerje Mitrovdana okupljamo se kako bi smo čvrsto odgovorili ovom vremenu da slavimo i obeležavamo i živimo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji”, poručio je Aleksandar Spirić,  predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Miodrag Radović, predstavnik crkvenog hora „Nušić“ istakao je da je Mitrovdan praznik svih Srba u Kosovskoj Mitrovici koji se organizuje svake godine s nadom trajanja još mnogo, mnogo godina na istom mestu i u još većem broju.

Mitrovčanima je slavu čestitao i osvedočeni prijatelj Srba na Kosovu i Metohiji  Milorad Arlov, predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM.

“Svaki put kada ovde dodjem osećam se sve ponosniji. Tako je lepo čuvati ovu našu srpsku tradiciju. Pravoslavna vera najbolje se čuva i najbolje oseća na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov.

Pored crkvenog hora i recitatora, ovo duhovno veče svojim učešćem su oplemenili guslari, KUD “Kosovski božur” i mališani Predškolske ustanove “Danica Jaramaz”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još