Tači: Radije bih razgovarao sa đavolom

Predsednik privremenih kosovski institucija Hašim Tači izjavio je za Kosovapres uoči sutrašnjeg susreta u Briselu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da će to biti još jedan težak razgovor, navodeći da bi “radije razgovarao sa đavolom, nego sa Vučićem”.

Agencija navodi da je reč o četvrtom susretu Vučića i Tačija u okviru završne faze za postizanje sporazuma između dve zemlje.

Tači, kako navodi Kosovapres, očekuje da sporazum bude postignut i pozvao je kosovske političke partije da pokažu više svesti radi brže normalizacija odnosa Beograda i Prištine.
Podsetio je da SAD i EU podržavaju ovaj proces, te naveo da je sporazum garancija za siguran put Prištine ka EU I NATO, te da podrazumeva uzajmno piznanje.
Tači nije odgovorio na pitanje o vladinoj odluci da za 10 odsto poveća porez na robu iz centralne Srbije, navodeći da svaka institucija donosi odluke i preuzima odgovornosti koje proizilaze iz tih odluka.

Izvor: Tanjug

Foto: Rojters

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."