SL: Povećanje poreza udar na interes svih građana

Povodom jučerašnje odluke albanskih vlasti da povećaju namet na uvoz rpbe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, iz Srpske listekažu da je povećanje poreza politički motivisan udar na interese svih građana.

“Jedino oni će  ispaštati zbog viših cena, dok će političke elite i njima bliski trgovački lobiji kao i do sada profitirati na muci običnih ljudi.  Ovime se, takođe, stvara nepotreban animozitet između srpskog i albanskog naroda i sprečava saradnja privrednika i opština sa obe strane administrativne linije. Taj potez je i u neskladu sa politikom liberalizacije trgovine na kojoj danas počiva Evropska unija i stoga je anticivilizacijski čin” stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske dalje kažu da je ova objava trgovinskog rata pripada nekim mračnim vremenima prošlosti i poret toga što je protivna CEFTA sporazumu, u potpunoj suprotnosti sa samom intencijom da se između srpskog i albanskog naroda grade miroljubivi odnosi i poverenje.

“Srpska lista, kao aktivan politički činilac na Kosovu i Metohiji, biće prinuđena da pribegne raznim vidovima mirnih protesta ukoliko nerazumna odluka vlasti u Prištini ne bude opozvana” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."