Sabor SPC: Složno o Kosovu

Tokom prvog dana Sabora SPC potvrđen je stav o Kosovu – ni podela, ni nezavisnost, piše “Blic”.

Redovno jesenje zasedanje Sabora koje je u utorak počelo u Beogradskoj patrijaršiji, prvo je nakon gotovo osam godina u ovo doba godine.

Započelo je izveštajem, ili preciznije, predstavkom vladike raško-prizrenskog Teodosija o stanju u Eparhiji, odnosno na KiM, a prema saznanjima lista, vladika je posvedočio o teškoj situaciji koja je posledica čestih napada na preostale Srbe.

“Episkop je preneo i da je narod južno od Ibra uznemiren, jer do enklava dolaze različite priče o daljoj sudbini prostora izvan severnog dela Kosova”, saznaje “Blic” u Patrijaršiji.

Vladika Teodosije osvrnuo se i na odnos Srpske liste prema Crkvi, kao i na činjenicu da, kako je rekao, SPC nije uključena u tokove koji se tiču njenog života i imovine.

Predstavka episkopa raško-prizrenskog je usvojena i potvrđena, odnosno, Sabor je praktično dao podršku Teodosiju, piše list.

 

Izvor Blic/Radio Kontakt Plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."