RAKIĆ: Luksovi lokali, i ostala društvena imovina u nadležnosti srpskih opština – zaustavljena privatizacija

Zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste, posebno gradonačelnika opština sa srpskom većinom, ministra u ostavci Ivana Todosijevića i poslanika Srpske liste sva imovina društvenih preduzeća koja se nalazi u ovim opštinama preneta je u nadležnost samih opština.

Ovom odlukom zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak našeg naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama, stoji u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ova odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za naše građane.

Sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije je urađen na pogrešan način, i često je kritikovan ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija, te je ovaj proces unazadio ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba, već i Albanaca.
Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana, i time opravdava više od 90% srpskih glasova osvojenih na izborima.

 

RKM ,saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."