• Početna>
  • Vesti>

OŠ “Vuk Karadžić” u Zvečanu obeležila Dan škole: “Obrazovanje najmoćnije oružje za promenu sveta”

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Zvečanu je danas svečanom priredbom obeležila Dan škole u prostoriji bioskopske sale Doma kulture u Zvečanu.

Da ovaj dan bude obeležen kako dolikuje jednoj obrazovnoj instituciji, potrudili su se učenici i nastavnici ove škole.

Na početku priredbe hor je izveo himnu “Bože pravde” i time poželeo dobrodošlicu prisutnima.

Učenici su recitovali delove umotvorina i mudrosti koje je Vuk sakupljao za života.

Direktorka škole Slađana Fićović je pozdravila prisutne i zahvalila na velikom broju ljudi, istakavši da je to dokaz cenjenog i dugogodišnjeg rada:

“Puno mi je srce i veliko zadovoljstvo što večeras stojim pred vama i što mogu u ime kolektiva da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu. Vaše prisustvo je dokaz koliko cenite naš rad i našu školu koju ste mnogo vas pohađali ili na neki način imate dodira sa njom. Naša škola iz godine u godinu napreduje. Ponosno nosimo ime velikana srpske pismenosti i kulture Vuka Karadžića. Sledimo put koji su gradile generacije pre nas a taj put nije ni kratak niti lak. Zahvaljujući njemu, postali smo ono što jesmo, slobodan, kulturan i pismen evropski narod. Dao nam je ime, svest, samopouzdanje, dostojanstvo i otvorio nam put ka svetlijoj budućnosti” rekla je Fićović.

   

Fićović je dodala da se škola vrlo dobro prepoznaje po svojim rezultatima, nagradama i uspesima koje niže na svim poljima ali i po broju učenika a pre svega po broju prijatelja koje je stekla na svom putu razvoja jer je škola mesto na koje se osim znanja stiče i iskustvo koje obogaćuje duh mnogih generacija.

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje se može upotrebiti za promenu sveta. Ponosni smo na svoju misiju, na svoje vrednosti i dugu istoriju naše škole. Naši strateški ciljevi su da kroz planove i projekte ponosno trajemo u 21. veku kao hram znanja. Želim da izrazim duboku zahvalnost svima onima koji se nesebično trude da ova škola funkcioniše kao institucija na prostoru Kosova i Metohije. Nije lako ali je lepo živeti i raditi za ovu školu” zaključila je direktorka Fićović.

   

Učenici su se potrudili da izvedu zanimljiv i raznovrstan program, na čijem se repetoaru našlo mnoštvo plesnih tačaka, recitacija i folklornih igara, urađenih u različitim muzičkim aranžmanima i izvedenim u živopisnim kostimima.

 

  

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još