• Početna>
  • Vesti>

Todosijević: Prodato ćemo teško vratiti, ali smo sprečili dalju privatizaciju

“Ovo je prvi korak, predstoji još posla ali ono što je najvažnije da je doneta odluka o povraćaju imovine i sada ćemo postupati dalje. Srpska lista, gradonačelnici i ja kao ministar u ostavci smo prepoznali ovo kao problem od vitalnog značaja za naš narod .Preceduralno su uspešmo obavljeni svi procesi i taj deo posla je  završen preko ministarstva”, rekao je danas za naš program Ivan Todosijević ministar u ostavci u Vladi Kosova .

Smatra da ne bi trebalo da bude više problema s obzirom na validnost ovakve odluke , ali jedino u čemu se složio jeste da je odluka doneta u vreme kada je agencija za privatizaciju prodala određene objekte koji će se vrlo tesko povratiti , kao je rekao Todosijević.

Ali u svakom slučaju nije sve prepušteno ovom procesu privatizacije koji je od samog starta bio nelegalan i pogrešan ne samo po mišljenju političkih predstavnika Srba nego i samih Albanaca, pa i medjunarodne zajednice.Tako je jedan deo objekata i zemljišta predat  na upravljanje opštinama i tako spasen od daljeg stavljanja  u promet.

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još