Todosijević: Prodato ćemo teško vratiti, ali smo sprečili dalju privatizaciju

“Ovo je prvi korak, predstoji još posla ali ono što je najvažnije da je doneta odluka o povraćaju imovine i sada ćemo postupati dalje. Srpska lista, gradonačelnici i ja kao ministar u ostavci smo prepoznali ovo kao problem od vitalnog značaja za naš narod .Preceduralno su uspešmo obavljeni svi procesi i taj deo posla je  završen preko ministarstva”, rekao je danas za naš program Ivan Todosijević ministar u ostavci u Vladi Kosova .

Smatra da ne bi trebalo da bude više problema s obzirom na validnost ovakve odluke , ali jedino u čemu se složio jeste da je odluka doneta u vreme kada je agencija za privatizaciju prodala određene objekte koji će se vrlo tesko povratiti , kao je rekao Todosijević.

Ali u svakom slučaju nije sve prepušteno ovom procesu privatizacije koji je od samog starta bio nelegalan i pogrešan ne samo po mišljenju političkih predstavnika Srba nego i samih Albanaca, pa i medjunarodne zajednice.Tako je jedan deo objekata i zemljišta predat  na upravljanje opštinama i tako spasen od daljeg stavljanja  u promet.

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."