Mitrovačka Gimnazija obeležava 99 godina rada

Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici ove godine obeležava 99 godina rada. Škola je počela sa radom u decembru 1919. Tim povodom 1. decembra u Mitrovačkom dvoru će biti održana svečana akademija i kulturno-umetnički program koji pripremaju nastavnici i učenici ove škole, kazao je direktor Gimnazije  Slobodan Mihajlović, gostujući u emisiji Mitrovica na dlanu, Radio Kosovske Mitrovice.

“Ulaganje u nove generacije i obezbeđivanje boljih uslova za učenje đacima jedan je od ciljeva mitrovačke Gimnazije, koja je primer savremene, kreativne škole sa jasnom vizijom, stručnim kadrom i pre svega velikim potencijalo”, istakao je Mihajlović.

Kroz četvorogodišnje obrazovanje učenici se pripremaju za nastavak školovanja na nekoj od visokoškolskih ustanova ili fakulteta, a kako Mihajlović ističe, oni  se maksimalno trude da im za to obezbede i savremenu kabinetsku opremu. Deo računarske opreme je prema njegovim rečima pribavljen putem donacija.

“Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici prepoznala je potencijal svojih učenika tako da je pored društveno – jezičkog i matematičkog smera, ove godine formiran poseban smer za decu koja su nadarena za informatiku. To je dodatno 13-to odeljenje u školi, jedno od ukupno 44, koliko ih ima u celoj Srbiji ” dodao je Mihajlović.

Mihajlović takodje ističe dobru saradnju sa istorodnim školama, poput bratske Prve matematičke Gimnazije iz Begradu, i gimnazije iz Subotice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."