• Početna>
  • Vesti>

Manifestacijom “Školama u pohode” otvorene Mitrovdanske svečanosti

Povodom dolazeće gradske slave Mitrovdan, Kulturni centar  “Dragica Zarković” je u osnovnim školama “Sveti Sava” i “Branko Radicević” organizovao izložbu slika sa kolonije “Mladen Popović”.

Na početku programa prisutne su himnom OŠ “Branko Radičević” pozdravili učenici i hor, a potom se obratio direktor škole Ivan Zaporožac.

“Nalazite se u školi velikog srca i raširenih ruku. Mnogo mi je drago da svake godine na bolji način obeležavamo naše Mitrovdanske svečanosti” rekao je Zaporožac.

U saradnji sa Kulturnim centrom “Dragica Žarković” osnovne škole na teritoriji Kosovske Mitrovice obeležavaju gradsku slavu. Ova manifestacija se zove “Školama u pohode”

“Hvala vam puno u ime OŠ “Branko Radičević” što na jedan lep i prigodan način ne zaboravljate ni obrazovanje ni ovu našu lepu dečicu i nadam se da ćemo svake godine sa mnogo više i mnogo lepših ideja sarađivati i da ćemo i na nekim drugim planovima produbiti naše druženje i našu saradnju” kazao je Zaporožac.

Miodrag Radomirović direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” je istakao da blizak odnos između nastavnika i učenika mora da postoji ali i sa ustanovama kulture.

“Nalazimo se u predivnom ambijentu koji treba da bude primer za sve. Ne samo primer kako da se organizuju ovakvi kulturni programi već kako škola treba da radi i kako treba da se sarađuje. Potrebno je da postoji blizak odnos između profesora i učenika ali i ustanova kulture u gradu. Divna himna kojom ste nas uveli govori o vašoj ljubavi prema školi koju pohađate i koja će vas izvesti na pravi put” rekao je Radomirović.

Radomirović je istakao da je saradnja sa školama na visokom nivou ali da su najmlađi ipak najdraži.

“Kulturni centar “Dragica Žarković” je srećan što sa OŠ “Branko Radičević” kao i sa ostalim školama u gradu, ima izuzetnu saradnju ali bih naveo da je ta saradnja ipak najdraža kada su u pitanju osnovne škole jer su najmlađi osnova svakog društva. Gradska slava Mitrovdan je za nas sa moralne i duhovne strane nešto što je veoma značajno i mi ćemo se ovih dana i kroz druge programe družiti i zajedno proslaviti gradsku slavu” istakao je Radomirović.

Iz Kulturnog centra kažu da manifestacijom “Školama u pohode” i redovnom izložbom slika povodom Mitrovdana, a u pitanju su radovi sa likovne kolonije “Mladen Popović” , žele da oplemene prostor škole, da bi se učenici što prijatnije osećali.

“Školi Branko Radičević želim da se zahvalim što je zajedno sa kulturnim centrom ušla u još jedan veoma značajan program a to je obeležavanje 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu. Sto godina od rata je nešto što za nas treba da bude opomena, za nas i čitavu Srbiju i mislim da moramo još više da se okrenemo našim korenima, istoriji i identitetu jer čini mi se da smo malo zaboravili ko smo, šta smo i odakle smo. Da to ne bi zaboravili, mi imamo film “Zaspanka za vojnike” koji se danas prikazuje za škole i jednim delom za građanstvo. To će biti jedan lep istorijski čas za sve vas i siguran sam da će učenici uživati u ovom filmu” zaključio je Radomirović.

Na kraju programa, učenici viših razreda Anđela Babincev, Mihajlo Dimitrijević i Jovan Vlajić su se predstavili svojim recitacijama i tako završili predviđeni program.

 

  

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još