Kuoči: Stabilna, ali krhka situacija

Pristina,15.11.2017. - Svecana primopredaja duznosti komandanata KFOR-a izmedju odlazeceg komandanta general majora Djovanija Funga (Giovanni Fungo) i dolazeceg komandanta KFOR-a general majora Salvatorea Kuocija (Salvatore Cuoci) obavljena je danas u sedistu komande KFOR-a u bazi Film Siti u Pristini. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici kosovskih instirucija, civilnog drustva, verskih zajednica, diplomatskog kora i predstavnici medjunarodnih organizacija na Kosovu. Nakon svecanosti primopredaje duznosti, komandant Zdruzenih snaga NATO u Napulju admiral Dejms Fogo (James G. Foggo III) i buduci komandant KFOR-a general major Salvatore Kuoci obratili su se medijima. (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS)

Komandant Kfora Salvatore Kuoči izjavio je za italijanske medije da je bezbednosna situacija na Kosovu stabilna, ali krhka, kao i da se više ne događaju međuetnički sukobi, prenosi Ljajmi.

Jedino što bi moglo biti problematično je u vezi manastira Dečani, ali on je pod zaštitom Kfora, rekao je Kuoči.

On je ocenio da su među važnim pitanjima na koje Kosovo treba da se fokusira tranzicioni proces u formiranju Kosovskih bezbednosnih snaga i dijalog sa Srbijom.

 

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još