Kuoči: Stabilna, ali krhka situacija

Komandant Kfora Salvatore Kuoči izjavio je za italijanske medije da je bezbednosna situacija na Kosovu stabilna, ali krhka, kao i da se više ne događaju međuetnički sukobi, prenosi Ljajmi.

Jedino što bi moglo biti problematično je u vezi manastira Dečani, ali on je pod zaštitom Kfora, rekao je Kuoči.

On je ocenio da su među važnim pitanjima na koje Kosovo treba da se fokusira tranzicioni proces u formiranju Kosovskih bezbednosnih snaga i dijalog sa Srbijom.

 

Izvor TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."