Dačić: Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog zastave Kosova u Nort Damu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog isticanja kosovske zastave na Bogorodičinoj crkvi u Parizu, a razlog je najavljena poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona našoj zemlji.

Imajući u vidu predstojeću posetu Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor, rekao je Dačić za Politiku.

Dačić je isticanje kosovske zastave u Notr Damu ocenio kao „generalno veliki skandal, zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi“.

Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom i zato je predstojeća poseta Makrona izuzetno važna, rekao je Dačić.

 

Izvor Danas

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."