Austrijski kancelar stiže večeras na Kosovo

Očekuje se da će austrijski kancelar Sebastijan Kurc večeras, nakon posete Beogradu, stići u Prištinu.

Kako je saopšteno on će se sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, kao i sa premijerom Ramušom Haradinajem. Tokom boravka na Kosovu on će takođe imati sastanke sa austrijskim vojnicima KFOR-a.

U saopštenju kabineta austrijskog kancelara navodi se da će tokom posete Srbiji i Kosovu podržati proces približavanja balkanskih zemalja EU i da će podstaći evroatlansku perspektivu tih zemalja, kao i nastavak dijaloga između Prištine i Beograda.

“Postizanje sporazuma kroz dijalog između Prištine i Beograda je uslov za punopravno članstvo dve zemlje u EU”, navodi se u saopštenju.

“Evropska unija će biti potpuna tek kada se učlane i zemlje Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju austrijske vlade.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."