Leposavić: Likovna kolonija “Kopaonik 2018.“

U Leposaviću je u toku jedanaesta po redu likovna kolonija „Kopaonik 2018.“, na kojoj  devetnaest umetnika u narednih desetak dana radi i stvara nova umetnička dela.

Koloniju je svečano otvorio direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac” Mirko Biševac koji se posebno zahvalio umetnicima koji su deo ovogodišnje manifestacije.

“Nadam se da ćete baš ovde u galeriji Centra za kulturu ostvariti neka od najboljih svojih dela. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini,”- poručio je Biševac.

Umetnici kažu da su ponosno deo ove kulturne manifestacije, prenosi RTV “Mir” iz Leposavića.

Slikarka iz Beograda Irina Černjavski Šantrić, kaže da su emocije specifične kada stvara na KiM i da je biti ovde u teškim vremenima ljudski i da daje umetniku posebnu satisfakciju da se uvek vrati.

Umetnik Željan Pavić iz Rijeke i ovoga puta je na Kosovu. Podseća da je, pored ove, već učestvovao na sličnoj manifestaciji koja je ranije organizovana u Zvečanu.

Organizator likovne kolonije “Kopaonik 2018.” je Centar za kulturu Sava Dečanac, uz podršku Kancelarije za KiM i privremenog opštinskog organa u Leposaviću.

Izvor: RTV Mir

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."