TV Most dobija novu zgradu

Vlada Srbije ulaže 6 milijardi dinara, odnosno oko 50 miliona evra investicija na Kosovu i Metohiji. Reč je o projektima za unapređenje privrede, infrastrukture, poljoprivrede, obrazovanja. Velikim ulaganjem Vlade Srbije u 76 projekata, obuhvaćeno je i JP “Mreža Most”. TV Most će dobiti novu zgradu, najavila je direktor Slađana Ivančević.

Projekat obuhvata izgradnju i dodatno opremanje novog objekta TV Most, rekla je Ivančević gostujući u Dnevniku TV Most.

“Najpre koristim priliku da se zahvalim predsedniku Srbije i Vladi Srbije, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Marku Đuriću, jer bez njihove podrške ovo ne bi bilo moguće. Sve što smo obećali, čak i više, sve što smo sanjali mi smo do sada ostvarili i nadam se da ćemo s proleća već krenuti u izgradnju nove zgrade. Tu će biti TV Most, Radio Kosovska Mitrovica i još neke kulturne institucije iz Zvečana i Kosovske Mitrovice, jer svi treba da imamo svoj krov nad glavom. Tako posle 20 godina, ova kuća će dobiti namenski prostor, tačno 20 godina od proterivanja iz Prištine i oduzimanja velike zgrade, sada ćemo dobiti svoj krov nad glavom”, kaže Ivančević.

Do sada je,  kako je istakla, uloženo u novi izgled sajta TV Most, tehniku poslovnih jedinica, počela je sa radom RTV Gračanica.

“Do kraja godine nastavlja se sa ulaganjima u Radio Gračanicu i Radio Kosovsku Mitrovicu, opremu i novu tehniku, nakon toga digitalizujemo TV Most i naravno ulažemo u reportažna kola TV Most. Dosta toga je od ulaganja završeno, obezbeđena su sredstva i idemo, čekamo izgradnju novog objekta”, istakla je Ivančević.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još