Raseljeni Srbi obišli groblje u Prištini

U Prištini, na najvećem pravoslavnom groblju na Kosovu i Metohiji, stotinak Srba obišlo je na Zadušnice grobove svojih pokojnika.

Raseljeni Srbi iz Prištine stigli su organizovano, autobusima iz Niša i Beograda.

Mnogi od njih nisu mogli do grobova svojih bližnjih, jer je groblje u jednom delu i dalje zapušteno i zaraslo u korov.

Prištinski paroh Saša Mitrović, apeluje na opštinske organe u Prištini da preduzmu akciju čišćenja pravoslavnog groblja, kako bi grobovima moglo da se priđe.

Takođe apeluje na raseljene iz Prištine, da ne otkopavaju i ne premeštaju posmrtne ostatke svojih pokojnika, jer time brišu tragove postojanja i življenja Srba u Prištini i okolini.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."