• Početna>
  • Vesti>

Na Zadušnice Srbi posetili groblje u južnom delu Mitrovice

Pravoslavni  vernici  iz severnog dela Kosovske Mitrovice  i ove godine na Mitrovske  zadušnice posetili su grobove svojih najmilijih u južnom delu grada. Slika ista, oko 80 odsto spomenika porušeno. Uprkos obećanjima, nijedan spomenik nije obnovljen.

Više stotina Srba organizovano i bez pratnje Kosovske policije posetilo je pravoslavno groblje u južnom delu grada, na kom je većina nadgrobnih spomenika uništena, pa mnogi ne mogu da pronađu grobove svojih najmilijih. Kažu da ih ova slika uvek iznova potrese.

“Oni koji su porušili ove spomenike, spomen obeležja, oni su sebe srušili, a ove duše ne mogu dotaći, one su u rukama Božjim. To je naša vera u vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista i vaskrsenje svih onih koji veruju u njega. Ako sa Hristom živimo, sa Hristom ćemo da uremo i sa Hristom ćemo vaskrsnuti. Ovo su krštene duše, crkva ih pamti, nikada ih nećemo zaboraviti i zato kažem vječnaja pamjat, Bog da im podari rajsko naselje sa svima svetima”, rekao je protojerej Radislav Janković.

Da pravoslavni vernici poštuju mrtve, najbolje svedoči slika sa albanskog groblja koje se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice, na kojem nijedan spomenik nije oštećen.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još