• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Hvala kongresmanima, najvažnije šta će reći Tramp

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo, ali je primetio da je najvažnije šta će reći predsednik SAD Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici.

Osam američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Majka Pompea kontinuiranu podršku zalaganjima Srbije u cilju traganja za mirnim, održivim i kroz pregovore postignutim rešenjem za odnose sa Kosovom.

“Hvala tim ljudima, ali imate i druge grupe kongresmena. Nije to uvek jednostavno. Za nas je važno šta će reći (Donald) Tramp, (Džon) Bolton, (Majk) Pompeo, najbliži Trampovi saradnici, a naravno da je važna inicijativa kongresmena i veoma smo im zahvalni”, rekao je Vučić novinarima u Varni.

Predsednik je naveo da bi trebalo da se sastane kongresmenom Tedom Poom, koji je u poseti Beogradu, a koji je, kako kaže, prijatelj Srbije koji je mnogo učinio učinio za prijateljstvo Srbije i SAD.

“Verujem da ćemo bar imati priliku uvek, u svakom trenutku, da američkim partnerima objasnimo poziciju Srbije, naše želje, naše mogućnosti i ono što je realno što bi moglo da doprinese očuvanju dugoročnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, rekao je Vučić koji je u Varni učestvovao na samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

Vučić traži podršku za sprečavanje ulaska Kosova u Interpol

Predsednik je rekao da je na Samitu kvadrilaterale u Varni zamolio predsednike vlada Rumunije, Bugarske i Grčke za podršku po pitanju stava Beograda o ulasku Kosova u Interpol.

“Zamolio sam ih za podršku oko Interpola, jer je tu bilo drugačijih stavova u ovoj četvorci. Ja sam svoje rekao, videćemo kakav će rezultat biti”, rekao je Vučić novinarima nakon Samita kvadrilaterale u Varni.

Predsednik je rekao da je na sastanku bilo reči i o evropskom putu Srbije, kao i da je svojim sagovornicima govorio o situaciji između Beograda i Prištine.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još