Hodžić: Do sada verifikovano 80 diploma

Od 110 predatih zahteva za verifikaciju srpskih diploma u opštini Severna Mitrovica, do danas je verifikovano 80, potvrdila je za Kontakt Plus glavna izvršna službenica opštinske administracije Adrijana Hodžić.

Hodžić je kazala da je za prvih 9 meseci ove godine dostavljeno ukupno 110 zahteva za verifikaciju i do juče su raspolagali podatkom da je verifikovano svega 20 diploma.

Međutim, objasnila je, na današnjem sastanku u Prištini sa članovima komisije za verifikaciju, dobili su podatak da je verifikovano još 60 diploma.

“Podatak koji imamo je da je još 60 diploma verifikovano. Ukupno, od 110 zahteva, sa današnjim podatkom, ukupno je 80 verifikovanih diploma do sada” – kazala je Hodžić.

Razlog za kašnjenje procesa verifikacije diploma bio je tehničke prirode, s obzirom na to da komisija koja razmatra zahteve nije bila u punom sastavu.

Odnedavno su kompletirali svoju ekipu koja ažurno radi na predmetima koje im mi dostavljamo, kazala je Hodžić.

Svi zahtevi za sever Kosova za verifikaciju diploma Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, što predstavlja uslov za zapošljavanje u kosovskim institucijama, podnose se u opštini Severna Mitrovica.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Foto: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još