Srpska lista: Haliti pokušao da obmanom uračuna glasove poslanika Srpske liste

“Na današnjoj sednici skupštine u Prištini desio se incident u kome je predsedavajući na sednici Džavit Haliti pokušao da obmanom uračuna glasove poslanika Srpske liste kao podršku zakonu o notarima koji su poslanici Srpske liste više puta kritikovali jer ne uvažava interese srpskog naroda”, stoji u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da je “Haliti umesto elektronskog glasanja, na kome po pravilu svako ima mogućnost da izrazi svoj stav, rekao da se smatra kako su svi poslanici u sali glasali za i da je zakon usvojen”.

Poslanici Srpske liste su oštro protestvovali i istakli kako je prekršen poslovnik i da Srpska lista ne dozvoljava da se obmanom usvajaju zakoni.

“Srpska lista ostaje odgovorna opozicija koja će uvek podržati zakone koji su u interesu Srba i svih građana, ali nećemo dozvoliti da neko obmanom usvaja zakone koji nisu u interesu našeg naroda” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."