Rezolucija o dijalogu sa Srbijom nije usvojena

U kosovskoj skupštini završena je rasprava o Rezoluciji dijaloga sa Srbijom koja podrazumeva postavljanje crvenih linija oko pregovora koje se tiču korekcije granica i razmenu teritorija sa Srbijom.

Poslanici opozicije tražili su da se ograniče mogućnosti predsedniku Tačiju da za briselskim stolom pregovara o ovim pitanjima.

Rezulucija nakon prvog glasanja nije usvojena zbog nedostatka kvoruma. Za usvajanje je glasalo 50 poslanika, koliko ih je i bilo u sali.

Poslanici Srpske liste nisu prisustvovali sednici . Inače, za danas je zakazana i redovna sednica, na kojoj će prisustvovati i poslanici iz redova srpske zajednice.

Rasprava o Rezoluciji dijaloga sa Srbijom počela je juče, a zakazana je na inicjativu Demokratskog saveza Kosova.

Ova skupština nastavila je redovnu sednicu na kojoj će se se naći tačke koje su bile na dnevnom redu na sednici 29. oktobra.

U sali je prisutan 61 poslanik, među kojima su poslanici Srpske liste i poslanik SLS-a.

Oni nisu glasali za Nacrt zakona o javnom beležništvu i železnicama Kosova. Za reč se javio Saša Milosavljević iz Srpske Liste koji je rekao “da ova stranka nije glasala za Zakon o notarima i da taj Nacrt zakona ne može biti usvojen, a da su oni tu u cilju obezbeđivanja kvoruma, a ne kako bi glasali za određene zakone”.

Poslanici Srpske liste su na kratko napustili salu nakon ovog izlaganja.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."