Kozarev: Zabrinutost zbog mogućih tenzija

Zamenik direktora Kanacelarije za KiM, Dušan Kozarev, ponovio je da je pred Srbijom ali i Srbima na Kosovu težak mesec jer, kako kaže, postoje najave da će se na Dan albanske zastave 28. novembra formirati vojska Kosova. Dodao je da postoji zabrinutost od mogućih tenzija.

Zamenik direktor Kanacelarije za KiM Dušan Kozarev istakao je da postoji velika zabrinutost od mogućih tenzija u narednom periodu.

“Ne možemo da ne budemo zabrinuti od mogućih tenzija, od mogućih negativnih posledica. Mi ćemo učiniti sve da nidočega negativnog ne dođe kao posledica toga, ali svakako nije dobro ni za atmosferu“, kazao je on danas u Gračanici.

Komentarišući najavu kosovskog parlamenta o usvajanja Rezolucija o dijalogu sa Srbijom, Kozarev je istakao da je Srbija uprkos svemu privržena dijalogu sa Prištinom, te da je opredeljena za mir i kompromis.

“Da li je takva atmosfera u Prištini među Albancima može da bude veliko pitanje, ali verujemo i radimo na tome da sve ovo čemu smo pričali što su vrednosti kojih se držimo godina unazada, koje su se poštovale i davale rezultate kroz dijalog i traženja i pronalaženja rešenja za svakodnevne probleme građana. Otkad Priština ne želi da primeni dogovore, evo već pet ipo godina nema ni zajednice Srpskih opština kojom se obavezala Briselskim sporazumom, koristi za neka unutrašanja politička pitanja deo albanskoh poltičkog korpusa u Prištini, nešto što je mnogo važnije i trebalo bi da bude mnogo iznad tog nivoa unutrašnjih političkih borbi”, zaključio je Kozarev.

 

Izvor: RTV Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."