Tači: Sporazumom do članstva u UN, NATO i EU

Kosovski predsednik Hašim Tači saglasio se danas sa predsedavajućim Minhenske bezbednosne konferencije Volfgangom Išingerom o potrebi postizanja sveobuhvatnog rešenje sa Beogradom koje bi Kosovu omogućilo članstvo u UN, NATO i EU.

“Uvek je zadovoljstvo razgovarati sa ambasadorom Išingerom…  Obojica se slažemo da postoji potreba za sveobuhvatnim rešenjem između Kosova i Srbije koje bi zatvorilo poglavlje konflikata na Balkanu i omogućilo Kosovu članstvo u UN, NATO i EU”, napisao je Tači na Tviteru posle sastanka sa Išingerom u Minsku.

Tači na poziv ambasadora Išingera učestvuje na današnjem sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije.

Na tom sastanku učestvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić, a kao glavne teme sastanka najavljene su globalna i regionalna bezbednost.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."