• Početna>
  • Vesti>

Gujon: Nadam se da će uskoro biti ukinuta zabrana ulaska na KiM

Francuskom humanitarcu Arnou Gujonu skoro već dva meseca zabranjen je ulaz na Kosovo i Metohiju. U izjavi za Jutarnji program RTV Gračanica, Gujon je rekao da je uložio žalbu na to rešenje i da se nada da će uskoro moći da dođe na KiM.

“Moja žalba Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova je, nažalost, odbijena i dalje bez obrazloženja i roka, tako da ta zabrana ulaska na Kosovo i dalje stoji“, istakao je Arno Gujon i dodao da je ovlastio svog advokata u Kosovskoj Mitrovici da uloži žalbu na to rešenje.
“Ja se iskreno nadam da će ta nerazumna odluka biti ukinuta jer nema razloga za tako nešto, nema obrazloženja. Nigde na svetu ne možete nekome da uskratite slobodu kretanja bez obrazloženja i to na neodređeno vreme“, kazao je Gujon.
On je naglasio da je svima u interesu da Organizacija „Solidarnost za Kosovo“ nastavi da pruža humanitarnu pomoć, renovira škole, vodi decu na more i gradi farme i fabrike. To je nešto što je dobro i pozitivno i, kako ističe Gujon, nikome ne bi trebalo da smeta.
“Verujem da će kosovski Albanci koji su u poziciji da odlučuju o tom pitanju uvideti to i da ću ubrzo moći ponovo da dođem u Gračanicu i posetim ostala sela na KiM, svoje prijatelje i budem uz vas, kao i svih ovih godina”, naglasio je Gujon.

 

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još