Prištinska TV: Vučić i Tači početkom novembra s Makronom, Merkel, Trampom i Putinom u Parizu

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Kosova Hašim Tači sastaće se 11. novembra u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, javlja danas prištinska televizija Klan Kosova.

Ova televizija navodi da “postoji velika mogućnost” da se narednog dana njih dvojica sastanu ponovo, ali ovoga puta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji će takođe u Parizu prisustvovati toj manifestaciji.

Vučić i Tači prisustvovaće u Parizu svečanostima povodom stogodišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu.

Više od 60 šefova država i vlada, među kojima i predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin, prisustvovaće obeležavanju te godišnjice u Parizu.

Tači je izjavio juče da tokom posete i susreta koje će imati u Parizu 11. novembra, na obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas u razgovoru za Televiziju Pink da to što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tači biti na istom događaju ne znači da će razgovarati.

“Ne verujem da će se tada razgovarati o pitanju Kosova”, rekao je Dačić.

Primirje su 11. novembra 1918. godine potpisale Nemačka i savezničke snage u vagonu u šumi u Kompjenju, čime je završen Prvi svetski rat.

Izvor:BETA

Comments