• Početna>
  • Vesti>

Drecun: Padom dinamike razgovora u Briselu pojačava se nestabilnost na KiM

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun je gostujući u emisiji  „Dana“ TV Most govorio o svakodnevnim napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji, njihovu imovinu kao i svetinje i dok su Srbi ne zaštićeni Kosovo pokušava da formira vojsku.

Sa padom inteziteta i dinamike razgovora u Briselu pojačava se nestabilnost na Kosovu i Metohiji a samim tim se ugrožava bezbednost srpskog naroda, to pokazuje i niz incidenata koji ohrabruju albanske ekstremiste, a sa druge strane odbija se formiranje Zajednica srpskih opština.

„Neizvestan je nastavak razgovora Beograda i Prištine i postoji velika politička nestabilnost među političkim strukturama na KiM. Stalno su prisutne pretnje od onih koji bi trebalo da štite srpski narod i bezbednost, poput Haradinaja i drugih. Oni prete Srbina da će dovršiti etničko čišćenje užasima i nasiljem“, rekao je Milovan Drecun.

On je dodao da Srbija sve čini na međunarodnom planu da se postigne rešenje za Kosovo i Metohiju, što bi trajno stabilizovalo bezbednost srpskog naroda.

„Albanci žele da steknu što više elemenata takozvane državnosti Kosova da bi zaokružili priču o nekakvoj lažnoj državi Kosovo i da bez obzira na protivljenja srpskog naroda žele da formiraju formaciju koja će po svim strukturama biti prava vojska. Ta formacija će biti nosilac destabilizacija ne samo na Kosovu i Metohiji već i u regionu, zato je predsednik Vučić apelovao da Srbi ne učestvuju u formiranju te formacije“, kazao je Drecun.

S obzirom da se inteziviraju i naše diplomatske aktivnosti na polju borbe da samoproglašeno Kosovo ne postane članica Interpola, oni pokušavaju da postanu članica Intrpola ili da probiju sistem Ujedinjenih nacija preko UNESK-a, rekao je Drecun i dodao:

„Interpol predstavlja opasnost po interese srpskog naroda na KiM, dodatno bi članstvo Kosova u Interpol ugrozilo bezbednost Srba podizanjem hiljade, hiljade optužnica zastrašili bi i naterali Srbe da sami odu sa Kosmeta, i one koji su raseljeni da zastraše i onemoguće im da se vrate, bez obzira što su te optužnice lažne a Srbi na KiM nemaju mogućnosti da dokažu nevinost“, zaključio je predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun  gostujući u emisiji  „Dana“ TV Most.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još