Kozarev: Kosovo svakim danom sve dalje od samostalnosti

Član GO SNS Dušan Kozarev izjavio je danas da samoproglašeno Kosovo jeste svakim danom sve dalje od samostalnosti, ali to nije zasluga onih koji danas kleveću a koji su aktivno ili nečinjenjem pružali nesebičnu podršku separatistima u Prištini.

To je zasluga ove državno-odgovorne vlade i predsednika Aleksandra Vučića, jer oni su Srbiju i u ekonomiji, i u međunarodnim odnosima, i po pitanju Kosova i Metohije spasili sa ivice ponora, gde je dovedena upravo DS S-ovom i DOS-ovom kapitulantskom politikom, saopštio je Kozarev.

On je naglasio da u državnoj politici kada je reč o Kosovu i Metohiji nema nikakve konfuzije, ali konfuzije očito ima u glavama onih koji uporno u poruke zvaničnika Srbije zlonamerno učitavaju nepostojeće sadržaje, što Demokratska stranka Srbije gotovo svakodnevno čini.

Niko od predstavnika vlasti u Srbiji, a posebno ne predsednik Aleksandar Vučić, ne zalaže se za rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja da bi izašao u susret separatistima iz Prištine, naveo je on.

Naš cilj je, ističe Kozarev, stvaranje klime u regionu koja će omogućiti da živimo jedni kraj drugih i jedni sa drugima, a da potomcima ostavimo društvo koje neće biti stalno rastrzano između rata i mira.

To ne podrazumeva nikakva priznanja, i Srbija ne može i neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine, a svako ko našu vladu i predsednika optužuje za tako nešto je ili bezumnik ili najobičniji klevetnik i lažov, naglašava Kozarev.

On kaže da Demokratska stranka Srbije i mnoge druge strančice opozicije jesu na stanovištu da je ratna opcija jedina opcija za Srbiju, a svakoga ko želi da izbegne nove sukobe i stradanja tako što će probleme rešavati dogovorom, optužuju za izdaju.

Da apsurd bude veći, takve optužbe dolaze od onih koji su našu državu ostavili bez izlaza na more, isti oni koji su u dogovoru sa strancima pravili granice i granične prelaze tamo gde ih nikada nije bilo i učinili sve da Srbiju dovedu u poziciju da se za svoje interese bori vezanih ruku i nogu, zaključio je Kozarev.

 

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još