Budžet Kosova u 2019. biće preko dve milijarde evra

Kosovska vlada usvojila je budžet za narednu godinu u iznosu od preko dve milijarde evra, najavljujući povećanje plata zaposlenima u javnim službama.

“Budžet je dve milijarde i 370 miliona i predstavlja stabilnu projekciju. Verujem da je to dobra vest za Kosovo za godinu u koju ulazimo”, rekao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj nakon sednice vlade u Prištini.

Govoreći o prioritetima projekta budžeta, Haradinaj je rekao da je odbrana na prvom mestu, a zatim policija i mehanizmi javnog reda, sudstvo i tužilaštvo, zdravstvo, obrazovanje i životna sredina.

Haradinaj je najavio i izdvajanja za povećanje penzija.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."