Jevtić: Palmer tražio od Srba da se vrate u kosovsku vladu

Potpredsednik kosovske vlade u ostavci Dalibor Jevtić, izjavio je da je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, tražio od Srpske liste da se vrate u prištinske institucije.

Naš status je i dalje isti. Mi smo u tehničkom mandatu… Mi smo kao politički predstavnici kosovskih Srba doneli odluku da ne učestvujemo na sastancima vlade”, naveo je Dalibor Jevtić u izjavi za televiziju Klan Kosova.

Jevtić je istovremeno ocenio da “sada nije vreme za transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku”.

“Razmatramo mogućnost da se obratimo Ustavnom sudu. Ukoliko to odlučimo, ne očekujem da ćemo dobiti neku pozitivnu odluku na našu žalbu”, istakao je Jevtić.

Govoreći o ostavkama srpskih članova KBS-a koji su se povukli iz tih snaga, Jevtić je rekao da je reč o individualnim odlukama, te da nije razgovarao ni sa jednim od njih, prenela je ta televizija.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."