“Iskoristiti priliku što EU uslovljava Srbiju”

Priština — Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj kaže da bi trebalo iskoristiti priliku što EU uslovljava Srbiju kada je u pitanju učlanjenje u EU.

“EU uslovljava Srbiju za normalaziciju odnosa sa Kosovom. EU je stavila do znanja Srbiji da njen put u Evropu ide preko Prištine. Treba da se iskoristi ta prilika”, rekao je Hodžaj i dodao da sa “Srbijom mora da se postigne sporazum”, prenosi RTK na srpskom jeziku.

On je ocenio i da politički subjekti u Prištini moraju da budu što više ujedinjeni kada je u pitanju dijalog sa Beogradom, a ne da se, kako je rekao “neke od naših kolega bave dnevnim romantizmom”.

 

Izvor B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."