Haradinaj: Ideja o korekciji granica “umrla”

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da je ideja korekcije granice između Kosova i Srbije pogrešna i da je kategorički protiv toga.

“Mislim da su faktori odlučivanja shvatili da nema mesta za takvu opciju. Tači je rekao da ako neko ima alternativu, on je voljan da sasluša. Mislim da postoji alternativa, a to je da dve države žive u miru, a ne da se pregovara o Kosovu, jer to nije mir, to je nestabilnost”, rekao je Haradinaj.

Precizirao je da je za njega alternativa život u miru sa Srbijom.

“Možda to neće zadovoljiti apetite Beograda, ali moram da se zaustavim negde, a mislim da je alternativa poštovanje sadašnjih granica, teritorije i obostrano priznanje”, istakao je Haradinaj.

On smatra da je korekcija granica kao opcija “umrla”.

“Niko nije spreman da uđe u takve eksperimente. Ne verujem da bi neko prihvatio da igra te igre na globalnom nivou”, rekao je Haradinaj.

Izvor:  RTS

Foto: Rojters

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."