• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica povratila 148 hektara društvenog zemljišta

Opština Gračanica uspela je da, na inicijativu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića,  od Agencije za privatizaciju a preko nadležnog ministarstva i Vlade Kosova povrati više od 148 hektara društvenog zemljišta sa ukupno 19 objekata i stavi ga u svoje vlasništvo.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je ovo veliki uspeh celog opštinskog rukovodstva koje je uspelo da reši jedan od višedecenijskih problema i u svoje vlasništvo stavi 148 hektara društvenog zemljišta.

“Opština Gračanica je na zakonom propisan način sada bogatija sa nečim što ima nemerljivu vrednost i za opštinu i za sve naše građane. Ovo je veliki uspeh koji je došao u prvoj godini mog mandata i verujem da će tim sa kojim radim nastaviti da uspešno rešava nagomilane probleme. Mi se ne plašimo izazova jer znamo da je svaki korak koji preduzimamo u interesu naših građana. Na nama je da vredno radimo i siguran sam da rezultati neće izostati”, kazao je Popović.

Direktor odeljenja katastra Nebojša Sudimac kazao je da je rešenje Vlade Kosova rezultat odgovora na ukupno 24 skupštinskih odluka opštine Gračanica podnetih za povraćaj ukupno 185 parcela.

“Rešenjem vlade Kosova 09/69 odlučeno je da se iz postupka likvidacije nekadašnjih društvenih preduzeća izizimaju katastarske parcele površine 1 milion i 487, 214 metara kvadratnih sa ukupno 19 objekata. Od tih 19 objekata ima onih koji nisu registrovani u katastarskom sistemu. Naša služba će u narednom periodu preduzeti sve zakonom predviđene procedure za registrovanje tih parcela”, izjavio je za opštinsku info službu direktor odeljenja za Katastar Nebojša Sudimac.

Opština Gračanica podnela je 10. avgusta ove godine zahtev Ministarstvu administracije i lokalne samouprave za povraćaj društvenog zemljišta na teritoriji opštine Gračanica kojim je upravljala kosovska Agencija za privatizaciju. Rešenjem Vlade Kosova 09/69 opštini Gračanica predaje se vlasništvo milion i 487, 214 m2 društvenog zemljišta  sa ukupno 19 objekata u katastarskim zonama Radevo, Sušica, Lepina, Preoce, Suvi Do, Badovac, Donja Gušterica, Laplje Selo i Gračanica.

Rukovodstvo opštine Gračanica i predsednik Srđan Popović zahvaljuju Ministarstvu administarcije i lokalne samouprave i ministru Ivanu Todosijeviću na posvećenosti u rešavanju ovog pitanja.

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još