Tači i Haradinaj osudili napad na Srbe u Istoku

Kosovski predsednik Hašim Tači osudio je napad na srpske hodočasnike koji se dogodio u nedelju u blizini Istoka nadomak Peći.

“U našem društvu i našoj zemlji, bez diskriminacije, svi uživaju pravo na slobodu kretanja i izražavanje religije i verskih prava”, napisao je Tači na svom profilu na Facebook profilu.

Kosovski predsednik je rekao da oni koji ne poštuju ova prava i narušavaju međunacionalnu harmoniju uglavnom štete državi Kosovo.

“Pozivam službenike za sprovođenje zakona da dovedu počinioce ovog ružnog napada pred lice pravde”- poručio je Tači.

Dva autobusa, koja su prevozila vernike iz Beograda, kamenovana su u nedelju, kod gradića Istok,  nadomak Peći na KiM, nakon što su vernici posetili crkvu Bogorodice hvostanske.

Napad osudio i Haradinaj

 

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj večeras je najoštrije osudio vinovnike napada na autobus sa Srbima kod Istoka nadomak Peći.

Na svom Facebook profilu Haradinaj je napad na autobuse u kojima su bili Srbi ocenio kao neprihvatljiv i kažnjiv, bez obzira na počinioce ili motive.

“Kosovo i njene institucije su posvećene miru i stabilnosti, a svaki napad na građane su napad na zajedničke evropske vrednosti i kao takav šteti našoj Republici,”- ocenio je Haradinaj.

Kosovski premijer je zatražio od institucija zakona da se napadači identifikuju i privedu pred lice pravde.

Dva autobusa, koja su prevozila vernike iz Beograda, kamenovana su danas, kod gradića Istok,  nadomak Peći na KiM, nakon što su vernici posetili crkvu Bogorodice hvostanske.

Izvor: Radio Kontakt Plus

 

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."