Integrisani prelaz Merdare delimično počeo sa radom

Integrisani prelaz Merdare delimično je počeo sa radom, saznaje RTV Kim. Sa kosovske strane su radovi završeni, izgrađeni su novi objekti i integrisani prelaz je počeo da radi, dok sa srpske strane, na kojima rade pripadnici MUP-a Srbije, rade po starom, i na ovoj strani radovi još nisu završeni.

Iz Kosovske policije su za RTV Kim rekli da očekuju da na ovom prelazu više neće biti velikih gužvi, kao i da vozila neće čekati više sati da bi prešli sa jedne teritorije na drugu, kako je to do sada bio slučaj.

Integrisani prelaz Merdare finansirala je Evropska Unija, a ovakav način kontrole na prelazima između Kosova i Srbije dogovoron je u okviru Briselskog dijaloga.

 

Izvor: RTV Kim

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."