Priština izdvaja 1,2 miliona evra za lobiranje za Interpol

Prištinska vlada je danas izdvojila 1,2 miliona evra za lobiranje za članstvo Kosova u Interpolu, zbog čega je opozicija zatražila objašnjenje o tome kako će se taj novac obezbediti.

Vlada u Prištini je tu odluku donela na današnjoj sednici, prenosi sajt „Koha ditore“.

Šef parlamentarne grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova (LDK) Avdulah Hoti zatražio je objašnjenje ko će platiti novac za lobiranje.

„Sada vlada izdvaja 1,2 miliona evra za lobiranje za članstvo u Interpolu kao da je u pitanju privatni biznis. Vlade zemalja članica Interpola su te koje glasaju o prijemu nove zemlje članice u ovu organizaciju. Znači, ko će platiti ta sredstva?“, upitao je Hoti na svojoj Fejsbuk stranici.

On je dodao da, ako neko misli da može da se sakrije iza odluka vlade i nametne poreze građanima bez ikakve transparentnosti, onda greši, prenosi „Koha“.

„Nameti građanima se ne mogu zloupotrebljavati na taj način. Kad tad će se za to polagati računi“, dodao je on i ocenio da je prošlogodišnja odluka Haradinajeve vlade o povlačenju zahteva za članstvo u Interpolu bila pogrešna.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."