• Početna>
  • Vesti>

Ekrem Mustafa i Fatmir Matoši novi ministri u Haradinajevoj vladi

Predsednik Alijanse za novo Kosovo i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, izjavio da je za novog ministra unutrašnjih poslova imenovan Ekrem Mustafa, a za novog ministra ekologije i prostornog planiranja imenovan Fatmir Metoši. Oba ministra su kadrovi Pacolijeve stranke. Bejtuš Gaši, dosadašnji ministar unutrašnjih poslova, smenjen je na zahtev stranke tvrdi Pacoli. Ovo je treći ministar ove stranke, a četvrti ministar ukupno koji je smenjen od početka godine.

Pacoli je izjavio da je Gaši bio „previše miran“ za poziciju ministra unutrašnjih poslova Kosova, javlja Beta.

Gaši je pre izbora za ministra unutrašnjih poslova bio zamenik ministra Kosovskih snaga bezbednosti.

Gaši je drugi ministar unutrašnjih poslova koji je smenjen od formiranja vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem.

Prethodno je, marta ove godine, zbog afere „Gulenisti“, kada je uhapšeno i deportovano šest turskih državljana osumnjičenih za povezanost sa pokretom Fetulaha Gulena, smenjen tadašnji ministar Fljamur Sefaj, takođe iz redova Alijanse za novo Kosovo.

Aprila ove godine smenjen je i ministar inovacija iz redova PDK, Besim Bećaj. Bećaj je smenjen nakon podizanja optužnice protiv 11 političara i funkcionera vladajuće Demokratske partije Kosova, u okviru afere „Pronto“.

I ministarka ekologije i prostornog planiranja, Aljbena Rešitaj iz ANK je u avgustu podnela ostavku, kada je imenovana je za savetnika premijera Haradinaja. Za novog ministra ekologije i prostornog planiranja, juče je, kako je na Fejsbuk nalogu objavio Bedžet Pacoli, na zahtev premijera Haradinaja imenovan Fatmir Matoši.

Prema zakonu o vladi Kosova premijer ima pravo da razrešava i smenjuje ministre i te odluke ne treba da budu potvrđene od strane Skupštine Kosova. Gaši je četvrti ministar razrešen iz Haradinajeve vlade.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još