Lukašević: Transformacija KBS se priprema u Bondstilu

Na Kosovu i Metohiji krši se Rezolucija Ujedinjenih nacija 1244 tako što se, u bazi Bondstil, osim obuke kosovskih vojnika na toj “zatvorenoj” teritoriji američke vojne baze, vrše i pripreme za transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, upozorio je ruski izaslanik u OEBS-u Aleksandar Lukaševič.
Lukaševič je ukazao da pokušaji skretanja sa dogovorenog puta rešenja za Kosovo i ohrabrabrivanje ambicije Prištine za stvaranje kvazidržave, neće pomoći da se reši sukob na Kosovu.
To neće rešiti situaciju na Kosovu, već će, rekao je, samo podstaći tenzije na Zapadnom Balkanu.
Obraćajući se na sastanku Stalnog saveta OEBS-a u Beču u četvrtak uveče, Lukaševič je ocenio da je specijalni sud u Hagu malo napredovao prilikom rada na krivičnom gonjenju bivših članova OVK za zločine za vreme i nakon rata na Kosovu.
“Oni odgovorni za gnusne zločine, kao što je nelegalna trgovina ljudskim organima, izbegli su svoju dobro zasluženu kaznu”, rekao je Lukaševič, preneo je Tas.
Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."