Veselji: Kosovo ne može da bude bojno polje za vlast

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, održao je danas sastanak sa predstavnicima vladajućih i opozicionih političkih stranaka kako bi harmonizovali stavove o rezoluciji za dijalog sa Beogradom, prenosi RTK2.

Na sastanku koji je Veselji sazvao prisustvovali su predstavnici vladajućih stranaka, uključujući kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i zamenika premijera Fatmira Ljimaja, ali i predstavnici SDP-a i Alternative, dok su druge dve opozicione političke stranke, DSK i Samoopredeljenje, odbile da prisustvuju sastanku.

Nakon završetka ovog sastanka, koji je trajao sat i po, Veselji je održao konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je sastanak bio veoma konstruktivan i da rezolucija sadrži sve što su tražili vlada i opozicija.

„Imali smo veoma konstruktivan sastanak. Kosovo bi trebalo da bude jednoglasno i da stoji iza svoje platforme. Predložena rezolucija uključuje sve što su opozicija i vlada tražili. Imam poruku za opozicione stranke da Kosovo ne može da bude bojno polje za vlast. Važnija je budućnost od svake fotelje“, rekao je on.

On je pozvao opozicione stranke da ne bojkotuju sastanke i da se celokupan politički spektar ujedini kada su u pitanju interesi Kosova.

„Moramo da postignemo konsenzus da bi Kosovo moglo da se što bolje suoči sa Srbijom. Pozivam opozicione partije da ostave partijske interese, i da se ujedinimo kada su u pitanju državni interesi“, rekao je Veselji.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još