Savez slepih i slabovidih Kosovske Mitrovice organizuje 25. Međunarodni šahovski turnir

Savez slepih i slabovidih Kosovske Mitrovice organizuje 25. Međunarodni šahovski turnir, koji će biti održan od 12. do 14. oktobra u motelu „Izvor“ u Grabovcu.

Na turniru će učestvovati 25 šahista iz zemlje i regiona a kako za program Radio Kosovske Mitrovice kaže sekretar Saveza Vladica Jakovljević nagrade su predviđene za šestoro najboljih.

„Imaćemo goste iz Crne Gore, Makedonije ali i iz uže Srbije – Novog Pazara, Kragujevca, Beograda, Niša, Novog Sada – iz cele Srbije“ kaže Jakovljević i napominje da je ovo turnir koji uglavnom okuplja šahiste, dok je šahistkinja značajno manje.

Prve partije počinju sutra u 16 i 30 a finale je u nedelju kaže Jakovljević i ističe veliku pomoć koju dobijaju od Šahovskog  savez  Kosovske Mitrovice.

Kaže, Savez  funkcioniše koliko mu mogućnosti dozvoljavaju a najveći problem im je nedostatak adekvatnih prostorija.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."