• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM osudila napad na ambulantu u selu Novake

Nepoznati počinioci izvršili su sinoć napad na ambulantu Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake, u kojem je pričinjena materijalna šteta. Na ovom zdravstvenom objektu razbijena su prozorska stakla i policija je izvršila uviđaj, međutim napadači još nisu identifikovani.

Ovo je samo poslednji u nizu napada na imovinu Srba i objekte institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji u veoma kratkom periodu, i izazvao je veliku uznemirenost u ovom metohijskom selu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom apeluje na privremene institucije samouprave u Prištini da konačno počnu da stvaraju društvenu klimu u kojoj će etnički motivisani napadi biti deo ružne prošlosti, a na međunarodne organizacije na terenu da prestanu da okreću glavu na drugu stranu i da konačno priznaju  ozbiljnost problema

Najoštrije osuđujući besprizorni i nehumani atak na jednu zdravstvenu ustanovu, apelujemo na  Srbe na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da budu  zastrašeni ovakvim, očito ciljanim napadima i da ne nasedaju na provokacije.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još