Spirić: Na sednicu Vlade idemo sa pet projekata

Na predstojeću sednicu Vlade Srbije kojoj će prisustvovati i predstavnici lokalnih samouprava sa Kosova i Metohije, Opština Kosovska Mitrovica odlazi sa pet  investicionih projekata, izjavio je danas predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Spirić je rekao da je veliki broj projekata već prosleđen  Kancelariji za  Kosovo i Metohiju i izrazio uverenje da će  svi zajedno, kako na lokalnom, tako i na centralnom nivou, u narednom periodu učiniti sve  da se oni i realizuju.

“U susret zakazanoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije sa predstavnicima lokalnih samouprava deset srpskih opština na Kosovu i Metohiji Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica sa svojim saradnicima kao i direktorima javnih preduzeća i ustanova napravio je plan prioritetnih projekata koji će trajno osigurati i obezbediti optstanak Srba u pokrajini” rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Sve ovo inicirala je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju i direktor Marko Đurić a to je rezultat obećanja koje je tokom nedavne posete dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić “, rekao je Spirić i dodao da je predsednik tražio da se ulože maksimalni napori a  država će učiniti sve da srpski narod na Kosovu i Metohiji ostane, traje i funkcioniše.

On je ocenio da je važno to što je država Srbija ovde sa nama i da neće biti moguće da se kredibilitet lokalne samouprave naruši kroz razne priče o smenama i imenovanjima.

“Naš osnovni zadatak je da jačamo srpske institucije i da ne dozvolimo onima koji žele da Srbija nestane sa ovih prostora da u tome uspeju”, rekao je Spirić.

On je najavio da će uskoro biti završeno 6 zgrada sa po 12 stambenih jedinica namenjenih mladim bračnim parovima a krajem godine započeće i izgradnja još šest novih zgrada. Spirić je posebno naglasio da nam je u vremenu koje je pred nama preko potreban mir, jedinstvo i sloga jer jedino tako možemo da istrajemo ne nasedajući na bilo kakve provokacije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica , TV Most

Foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još