• Početna>
  • Vesti>

Konferencija u Podgorici: Održivost medija i uspešni modeli poslovanja

Praktični aspekti poslovnih izazova i mogućnosti za održivost tradicionalnih medija; najbolje prakse u vezi sa mehanizmima za smanjenje gubitaka u medijima; značaj umrežavanja i ulaganje u medijske kapacitete, kao i regulatorne prakse u vezi sa medijima – teme su o kojima se razgovara na dvodnevnoj konferenciji “Održivost medija i uspešni modeli medijskog poslovanja”  koja se danas i sutra održava u Podgorici.

Konferenciju je otvorio  crnogorski premijer Duško Marković,  a prisutnuma su se obratili i predstavnik OEBSa za slobodu medija Harlem Dezir, šefica Misije OEBSa u Crnoj Gori Maris Daviet, šef Misije OEBSa u Skoplju Klemens Koja i predsednik Skupštine Medijske asocijacije jugoistočne Evrope Željko Ivanović.

Konferencija će ukazati na rastući uticaj novih medija i društvenih mreža i njihovu ulogu u oglašavanju programskog sadržaja medija.

Na konferenciji prisustvuju brojni predstavnici medija i medijskih institucija, međunarodnih organizacija i diplomatskih misija iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti iz ove oblasti iz Evropske unije.

Konferencija ima za cilj da podstakne diskusiju o navedenim temama, istraži različita iskustva u regionu i obezbedi medijima dublji pregled rešenja koja su uspešno doprinela rešavanju nekih od najvažnijih finansijskih medijskih izazova i koja su doprinela održivosti medija.

Maja Fićović, koordinator i glavna i odgovorna urednica Radio Kosovska Mitrovica na prvom panelu u okviru konferecije govorila je o održvosti lokalnih medija na Kosovu, i načinima finansiranja, te perspektivi radija, kao tradicionalnog medija, u eri tehnološke revolucije i digitalizacije. Na panelu su učestvovali direktorica sarajevskog “Oslobođenja” Vildana Selimbegović, direktorica TV Vijesti Marijana Bojanić , Ljupčo Zikov direktor nedeljnika Kapital iz Skoplja, kao i bivši novinar Gardijana Kristofer Eliot iz Etičke mreže novinarstva.

Koordinator RTV Puls Nenad Milenković i glavni i odgovorni urednik Kontakt plus radija Željko Tvrdišić takođe su učesnici ovog značajnog medijskog događaja,  a koje je za novinare sa Kosova i Metohije omogućila OEBS misija na Kosovu.

Skup organizuju Misija OEBSa u Crnoj Gori i Misija OEBSa u Skoplju, u saradnji sa Asocijacijom medija jugoistočne Evrope.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još