“Stabilnost i mir su u intresu srpskog i albanskog naroda”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom o političko-bezbednosnoj situaciju u našoj južnoj pokrajini.

Đurić je istakao da je nedavni upad albanskih specijalaca na sever Kosova i Metohije bio pretnja stabilnosti i da je neophodno da međunarodne organizacije na terenu preduzmu korake kako se takve provokacije ne bi događale.

Stabilnost i mir su, prema Đurićevim rečima, kako u intresu srpskog tako i albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i čitavog regiona, koji je, kako je podsetio, bio uznemiren nizom izjava albanskih političara u Prištini o stvaranju takozvane velike Albanije.

Srbija tragajući za kompromisnim rešenjem na Kosovu i Metohiji, zapravo radi u interesu svih čija je ambicija da žive u stabilnom i prosperitetnom društvu, objasnio je Đurić.

Tokom razgovora bilo je reči i o perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, za koji, primetio je Đurić, među političkim predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije postoji sve manja spremnost, što najrečitije potvrđuje činjenica da se prekosura navršava dve hiljade dana od potpisivanja Briselskog sporazuma i postizanja sporazuma o Zajednici srpskih opština, koja do dan-danas nije uspostavljena.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."