“Stabilnost i mir su u intresu srpskog i albanskog naroda”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom o političko-bezbednosnoj situaciju u našoj južnoj pokrajini.

Đurić je istakao da je nedavni upad albanskih specijalaca na sever Kosova i Metohije bio pretnja stabilnosti i da je neophodno da međunarodne organizacije na terenu preduzmu korake kako se takve provokacije ne bi događale.

Stabilnost i mir su, prema Đurićevim rečima, kako u intresu srpskog tako i albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i čitavog regiona, koji je, kako je podsetio, bio uznemiren nizom izjava albanskih političara u Prištini o stvaranju takozvane velike Albanije.

Srbija tragajući za kompromisnim rešenjem na Kosovu i Metohiji, zapravo radi u interesu svih čija je ambicija da žive u stabilnom i prosperitetnom društvu, objasnio je Đurić.

Tokom razgovora bilo je reči i o perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, za koji, primetio je Đurić, među političkim predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije postoji sve manja spremnost, što najrečitije potvrđuje činjenica da se prekosura navršava dve hiljade dana od potpisivanja Briselskog sporazuma i postizanja sporazuma o Zajednici srpskih opština, koja do dan-danas nije uspostavljena.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments