Pomoć Kancelarije za KiM Raško-prizrenskoj eparhiji

|Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u proteklih nekoliko dana, kao i svake godine, realizovala više programa pomoći Eparhiji raško-prizrenskoj Srpske pravoslavne crkve, a reč je o pomoći u ogrevu, opremi i građevinskim radovima.

Za potrebe Bogoslovije i Eparhijskog doma i Saborne crkve u Prizrenu, manastira Pećka Patrijaršija, manastira Gorioč i manastira Uspenje presvete Bogorodice u Đakovici, obezbeđena je veća količina energenata i ogrevnog materijala,kaže se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, u susret grejnoj sezoni, obezbedila 855 kubnih metra ogrevnog drveta, vrednosti 3.573.900 dinara, 10 tona uglja, vrednosti 88.500 dinara, 33.300 litara evrodizela, vrednosti 2.664.000 dinara i 78 tona peleta, vrednosti 2.012.400 dinara.

Grejna sezona, uz pomoć Kancelarije za Kosovu i Metohiju, i ove godine počinje na vreme i za sve druge korisnike ove vrste pomoći, među kojima su vrtići, škole i zdravstvene ustanove.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, takođe, donela Odluku o odobravanju sredstava opštini Kosovska Mitrovica na ime izvođenja radova na izgradnji parkinga pored platoa hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici. Vrednost projekta uređenja parkinga je 1.387.290,00 dinara.

Doneta je i Odluka o odobravanju sredstava opštini Kosovska Mitrovica na ime izvođenja nabavke destilerije sa pratećom opremom za potrebe Crkvene opštine kosovsko-mitrovačke pri hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici. Ukupna sredstva izdvojena za ove namene iznose 2.670.000 dinara.

Takođe za manastir Banjska obezbeđen je agregat snage 150 KWA sa opremom za automatski rad smešten u zvučno izolovani kontejner sa dizel motorom, vrednosti 1.450.000 dinara.

 

Izvor :Radio Kosovska Mitrovica , saopštenje

Comments