Čeličnim putem do vrha Berima

U jednoj od najživopisnijih i netaknutih klisura u južnoj Srpskoj pokrajni nalazi se Berim, gorostasni vrh Mokre Gore. Ljubitelji planinarenja i prirode napravili su feratu ili čelični put, staze po stenama u koje su uklesane čelične merdevine koje služe za penjanje.

Atrakcija namenjena ljubiteljima avanturizma i ekstremnih sportova “Via ferrata”, “Oseti adrenalin i uživaj u fantastičnoj prirodi uz maksimalnu sigurnost!”- to je moto feratista.

“Via ferrati” iz godine u godinu dobija sve više poklonika. Ferata se nalazi na stenama Berima, na planini Mokra Gora, udaljena od Zubinog Potoka 25 kilometara. “Via ferrata” kreće od logističkog kampa planinskom stazom koja prolazi ispod berimskih stena, a zatim se odvaja uskim  prilazom do prve vertikalne deonice.

Učesnici ove ferate sa oduševljenjem pričaju o samoj stazi kao i o prelepoj prirodi. Popeti se na vrh Berima od 1800 metara nadmorske visine je pravo zadovoljstvo.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."