Hodžaj kritikuje način vođenja spoljne politike Kosova

Zamenik kosovskog premijera i potpredsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj kritikovao način na koji je Priština vodila spoljnu politiku tokom 2018. godine.

Na čelu tog ministartsva je Bedžet Pacoli, koji je izazvao niz reakcija Srbije, ali i pojedinih zemalja, tokom zasedanja Generalne skupštine UN kada je slučajne susrete s nekim zvaničnicima predstavljao kao razgovore o budućnosti Kosova.

Hodžaj je, kako navodi list “Bota sot”, kazao da ne upire direktno prstom u Pacolija, ali je istakao da je činjenica da su se “priznanja za Kosovo odugovlačila kao i kosovsko članstvo u međunarodnim organizacijama”.

Razlog tome je, prema njegovim rečima, nedostatak koordinacije između Pacolija i predsednika i premijera, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."