Dodeljena vredna medicinska oprema zdravstvenoj ustanovi u Ugljaru

Odeljenje za zdravstvo opštine Gračanica doniralo je vrednu medicinsku opremu zdravstvenoj ustanovi u Ugljaru.

Toj ustanovi u opštini Gračanica donirani su najsavremeniji dijagnostički aparat za oftalmologiju, otorinolaringologiju i internu medicinu.

Opremu su uručili predstavnici Odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica, a prema rečima direktora Aleksandra Popovića to odeljenje u kontinuitetu pomaže zdravstvene institucije na teritoriji lokalne samouprave.

“Stalno radimo na tome da zdravstvene usluge budu iz dana u dan bolje, da dijagnostika i lečenje budu efikasniji. U stalnoj smo komunikaciji sa direktorima zdravstvenih ustanova, kao i lekarima, kako bi zajednički rešili probleme koji se javljaju kada je zdravstvo u pitanju”, kazao je Popović.

Predstavnici ove zdravstvene institucije u Ugljaru zahvalili su se opštini Gračanica na uručenoj donaciji i podsetili da to nije prva pomoć koja je iz ove lokalne samouprave stigla. Jedna od većih donacija, između ostalog, je i ultrazvučni aparat. Prema njihovim rečima opremaće biti od velike koristi pacijentima.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."