• Početna>
  • Vesti>

Vučić naredio dezangažovanje snaga za hitno reagovanje

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rano jutros naredio dezangažovanje snaga za hitno i brzo reagovanje.

“Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije je rano jutros, u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o odbrani, dostavio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje”, saopstilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbednosnim strukturama, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i dalje prati bezbednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane, bez obzira gde žive, navelo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, borbena gotovost i pripravnost vojske podignuta je na najviši nivo nakon što je predsednik Kosova Hašim Tači, u pratnji specijalnih jedinica ROSu, obišao jezero na severu Kosova Gazivode. Prilikom te posete, sever su nadletali helikopteri ali i dronovi, prema pisanju nekih medija.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još