MZP: Jevtić nije učestvovao na sednici Vlade

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić danas nije učestvovao na sednici Vlade Kosova,kako su izvestili pojedini mediji,već je prisustvovao sastanku sa delegacijom Nemačke, u sastavu Tomas Ričard Silberhorn,državni sekretar u Ministarstvu odbrane i Maria Flašbarth,državni sekretar u Ministarstvu za ekonomsku saradnju,saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

“Status potpredsednika Vlade i ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića je i dalje nepromenjen i on je i dalje ministar u ostavci, koji svoju funkciju isključivo obavlja u tehničkom mandatu i ne prisustvuje sednicama Vlade. Jevtić je današnjem sastanku sa nemačkom delegacijom prisustvovao zbog tema koje su bile od velikog značaja za srpski narod na Kosovu. S obzirom da Srpska lista, čiji je Jevtić jedan od potpredsednika, aktivnosti, delovanje i odluke donosi konsenzusom i dogovorom unutar liste, sve dok se ne donese drugačija odluka, njeni poslanici će biti u opoziciji a ministri će obavljati svoje funkcije u tehničkom mandatu. Kada i ako bude došlo do promena Srpska lista će javnost o ovome blagovremeno obavestiti”, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."