Vulin: Borbena gotovost biće ukinuta…

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će stanje najviše borbene gotovosti na jugu Srbije biti ukinuto kada se proceni da su “smetnje smanjene”.

Vulin je za RTS kazao da će se o smanjenu borbene gotovosti odlučiti nakon njegovog razgovora sa načelnikom Genralštaba Milanom Mojsilovićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić koji je i vrhovni komandant Vojske RS naredio je da se vojska stavi u stanje najviše borbene gotovosti pošto je u subotu, 29. septembra predsednik Kosova Hašim Tači došao na jezero Gazivode u pratnji nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU.

Vulin je rekao da je Kfor znao šta se dešavalo na jezeru Gazivode, ali da se “pravio nevešt”.

Komentarišući posetu Vučića Moskvi, koji je juče dva sata razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, Vulin je rekao da je Putin želeo da čuje stav “čoveka kome politički veruju i koji ima snagu da pokreće stvari u regionu”.

“To je poruka čitavom svetu da u ovom trenutku kada je Srbiji teško, kada trpi brojne provokacije, ima moćnih zemalja koji hoće da podrže Srbiju”, rekao je Vulin.

 

Izvor B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."